Categories

Hari Pertama Kebijakan 'Lockdown' Malaysia



Live streaming 24 jam:

Kuala Lumpur relatif lengang, pada hari pertama pemberlakukan pembatasan pergerakan warga di Malaysia. Meski dibatasi, warga masih diperbolehkan keluar rumah namun dilarang bepergian keluar negeri. Melalui sambungan Skype kita terhubung dengan ketua Persatuan Pelajar Indonesia di Malaysia, Muhammad Rajiv Syarif yang saat ini berada di Kuala Lumpur.

Ikuti berita terbaru di tahun 2020 dengan kemasan internasional berbahasa Indonesia, dan jangan ketinggalan breaking news dengan berita terakhir dan live report CNN Indonesia di dan channel CNN Indonesia di Transvision.

CNN Indonesia tergabung dalam grup Transmedia. Dalam Transmedia, tergabung juga Trans TV, Trans7, Detikcom, Transvision, CNN Indonesia.com dan CNBC Indonesia.

Follow & Mention Twitter kami:
@myTranstweet
@cnniddaily
@cnnidconnected
@cnnidinsight
@cnnindonesia

Like & Follow Facebook:
CNN Indonesia

Follow IG:
cnnindonesiatv

Nguồn: https://land365.vn/

Article Tags:
Article Categories:
Tin HOT

Comments

  • sama2 doakan covid 19 ni beransur pulih. salam saudara dari Malaysia 💜

    Aiman Hakimi Norazam March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Diharap pemerintah Indonesia mewujudkan undang2 baru supaya warga patuh atau dihukum penjara jika ingkar..

    ᴀdam ʀadie March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Jangan risau tempat aku Setapak kedai runcit acheh banyak bukak lagi😂😂

    rushdi ahmad March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Kini Malaysia Kian tenat…. Tempoh memenimumkan pergerakan dilanjutkan hingga 14/04/2020… Mohon doakan agar penyakit ini segera hilang daripada muka bumi Kita…

    Mr.John March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Kasus korona malaysia jadi parah kerna waktu negara lain sedang sibuk melawan korona , pemerintahan malaysia waktu itu sibuk merebut siapa yang harus jadi PM, mahathir atau anwar, akibatnya fatal sekali kerna mahathir membuat putusan untuk meletak jawatan dan oleh kerana itu, parlimen malaysia hilang kuasa, jadi jabatan² pemerintah waktu itu semua jadi keliru dan ngak efektif kerna tiada apa² arahan dari pihak atasan apa yang perlu dilakukan…

    Budok Nano March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Indonesia lock down dua minggu aja Demi keselamatan sesama ikut jejak tetangga

    BISRI BISRI March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • kerajaan berbeza dengan republic jika kerajaan rakyat akan patuh pada raja demi kebaikan bersama kalau republic presdien pon disamakan dengan kecebong (anak kodok).

    Bambang Rizki March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Oh yaa utk warga Malaysia yg baca ini, kebijakan dlm bhs Indonesia tu artinya policy yaa bukan kecerdikan atau kebijaksanaan hehehe

    Dzikrina Saira March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Indonesia tidak kena bencana virus ni kerana Indonesia telah melalui banyak bencana bencana besar seperti gempa bumi tanah lunsur tsunami gunung berapi banjir kebakaran jerebu dan lain2 bencana besar rasa tidak adil jika Indonesia juga terlibat kena virus mcm ni Malaysia bencana virus ini lah yg paling besar pon. Alhamdulillah Allah Maha Adil

    Otai PoTaTo March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Tak tahu lah nak happy atau bangga 😆😮😊😏😶

    2 Juta pelancong tah dari mana but our ministry say "under control" tu dulu la.. Malas nk panjang2 cerita kang..

    SHOGUN xGaming TV March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Please indonesia kami dari malaysia juga bgtu mula2 anggap remeh.. tpi please kmu jiran kami sma sperti saudara kami.. please stay at home nnti lg susah cari mkn bro.. ayoo please jaga diri kalian peace indo malay

    Mohd Fauzzi Kasmo March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • saya kena convid.

    Fortune Boy March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • PLEASE INDONESIAN.. STAY AT HOME.. DUDUK SAHAJA DIRUMAH.. COVID19 BUKAN VIRUS BIASA.. TAPI LUAR BIASA.. SENTIASA MEMBASUH TANGAN DENGAN SABUN.. BANYAK KAN MINUM AIR..

    azwan hashim March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Plis lah buat rakyat indonesia ikuti aturan pemerintah jangan degil jadi orang, Giliran kena virus corona kalian salahkan pemerintah pedahal kalian tidak mengikuti aturan yg di buat, Buat bapak presiden buat peraturan yg tegas kalo bisa main hajar aja yg degil demi kebaikan negara dan rakyat indonesia

    Bang Gojek 12.00 March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Awal2 nya kami rakyat malaysia juga tidak ambil serius dengan hal ni. Tapi alhamdulillah sudah ramai yang ambil serius. Semoga Allah melindungi rakyat malaysia dan indonesia dari covid19 ini. Amin. Jom sama2 baca yasin dan solat hajat

    moon eera March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Yg ramai berkeliaran sekarang ni di Malaysia adalah warga asing ….tak faham arahan, atau buat buat tak faham, terutamanya di Kuala Lumpur

    syahazli March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • please indonesia tlg Lockdown segera…jgn tunggu lagi …..Seperti Malaysia sekarang kes positif sudah hampir sampai 1700 mcm tuu mybe..24/03/2020….please indonesia jgn tunngu lagi….takut akan terjadi seperti Malaysia. …….

    adam frq. March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Selepas lockdown di malaysia alhamdulillah semua dah selamat

    ฉันชื่อ Mustaqim March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Wahai serumpun Indonesia.. Laksanakan segera Lockdown.. Nyawa lebih berharga dari segalanya.. Sulit dan mustahil tetapi itu la penawar terbaik memutuskan rantaian penularan Covid19.. Permulaan Lockdown byk isu tetapi selang berhari makin disiplin dan akhirnya kegembiraan kepuasan terpancar keseluruhan rakyat melawan Covid19..

    Every second counts.. Segera Lockdown

    Nurdin Goming March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Di negara mana pun virus berada semoga cepat berlalu.. doa kan kami di indonesia moga virus ini cepat berakhir…

    abadi mas March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • hospitaliti malaysia antara termaju..tp kalau dah ramai pesakit jd x terkawal…sekarang sudah 1.5k positif 15 kematian dan akan terus meningkat..cegah la sebelum memburuk..pray for malaysiaku

    bxng is March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Yup betul seharusnya saya juga harap warga Indonesia for mengikuti jejak negara kami..tidak perlu lockdown just kwalan pergerakan saja misalnya setiap isi keluarga hanya seorg sahaja ktua keluarga pergi membli brgn harian, mungkin dgn ini dpt mengurgkn penyebaran virus Corona ..maybe mula2 mmg agk sukar kerana Ade sesetgh masyarkt yg degil..nmun slps beberapa hri Dan pihak atm mula mmbntu polis..keadaan di Malaysia lbih trjmin seperti yg dikhendaki oleh kerajaan Malaysia

    my vivo March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Mudah2an wabah penyakit pandemik covid 19 didunia mulai musnah…..amien ya Allah swt🙏

    alungagung 29 March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Hari Pertama Perintah "Lockdown" Malaysia

    Akak Gojes March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Moga dipermudahkan urusan semua…jangan ambil mudah aturan kerajaan ikuti lah kita sebagai rakyat…doakan Malaysia dalam keadaan baik sebab disini ramai rakyat Indonesia mencari rezeki untuk keluarga dikampung..mungkin ada hikmahnya ..diamlah dirumah masing-masing bantu kami putuskan rantaian virus corona.

    Nurhalilah Shahdan March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Bukan lockdown la bodo

    Nokia 3310sen March 25, 2020 8:49 pm Reply
  • Indonesia sudah lockdown ke belum?

    saidi mamat March 25, 2020 8:49 pm Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *